
Dethär måste ni också prova! Väldigt gott!
1 franska/bergis/grekiskt lantbröd(oskivad)
300g köttbullar typ Mamma Scan
1 purjolök
5 dl vispgrädde
2 tomater
riven ost ca 250g
Paprikapulver
Vitpeppar
Salt
1. Fräs strimlad purjolök i smör i en kastrull. Häll på grädden och låt koka ihop till en stuvning i ca 20 minuter. Krydda stuvningen med paprikapulver, vitpeppar och salt... stuvningen ska bli gul-orange i färgen. Låt stuvningen svalna.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Skiva brödet vågrätt på mitten. Skär bort botten, locket och kanterna(annars blir brödet så hårt när det gräddas i ugnen). Lägg de två avlånga brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Smöra brödet.
5. Halvera köttbullar och lägg på brödet. Jag lägger köttbullarna med ett visst mellanrum men det är en smaksak hur mycket köttbullar man vill ha. Men jag lägger väl ca 15 köttbullehalvor på varje brödlängd.
6. Häll på den avsvalnade stuvningen över köttbullarna.
7. Skiva tomaterna och lägg på stuvningen, strö över den rivna osten.

8. In i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar