tisdag 24 maj 2011
Baka baka liten kaka
Igår gjorde jag macarons, det tog hela kvällen men jag lyckades! Dom såg ut som dom skulle göra men jag snålade med färgen, det som skulle bli härligt mintgröna macarons blev istället väldigt ljusa typ beigegröna små rackare... ja ja bättre lycka nästa gång. Jag fyllde dom med en kräm gjord på vit choklad, grädde, blåbär och citron. Mumsigt.
Det var tredje gången jag bakade macarons och nu tänkte jag bjuda på lite tips om det är någon som tänkt ge sig på att baka dessa kakor.
1. Använd dig av ett recept där man gör italiensk maräng(sockerlag osv.)
2. Köp en teflonbakduk(finns på ICA för 39:90), det absolut bästa underlaget ! Bakplåtspapper rekommenderas inte då dom lätt fastnar och går sönder när man ska ta bort dom. Bakduk i silikon fungerar bra annars.
3. Se dig om i affären efter mandelmjöl(sparar massor med tid och ska ge ett bra resultat) istället för att skålla, skala, mala och sila mandel.
Det blev över en massa äggulor efter gårdagens bak så nu har jag slängt ihop en vaniljkräm och ska baka krämbullar i eftermiddag. :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar